Årdal husflidslag tel i dag 18 medlemmar. Me held til i "gamle sjukestova" i Røtisvegen 29 i Øvre Årdal, der me leiger to rom.
Etter kvart har me også fått tekjøkken og toalett i same høgda.

Laget har faste arbeidskveldar på onsdagar mellom 18.00 og 20.00. Det er som regel aktivitet både med sølvarbeid og i vevstolane, og oftast er det fleire spøt å sjå. Kaffi og noko å bite i er også fast desse kveldane.

Ta deg gjerne ein tur innom og sjå om dette kan vere noko for deg. Me ynskjer oss fleire medlemmar.

Me ser at me når fleire på Facebook enn her, så me har valt å legge ut all ny info på sida "Årdal husflidslag" der.


mandag 28. september 2015

Sognevotten


Onsdag 30.09. er det klart for handarbeidskafé på museet att.
Gi Marianne beskjed om du vil vere med på samkøyring, eller møt opp på eiga hand.

2015-09-26 20.08.40


Sognevotten og biletepresentasjon frå bunadsmønstring på handarbeidskafe onsdag 30 september. For å halde lokal strikketradisjon i hevd, har Sogn bunadnettverk teke Sognevotten fram frå gøymsla. Votten har mønster etter eldre border frå Sogn og er laga av Alette Bull på 1930-talet. Initiativtakarar var to lokale kvinner Marie Vangsnes og Inga Walaker. Historia til votten og mønsteret stod prenta fyrste gong i URD i 1937. Sogn bunadnettverk har no laga materialpakke med mønster og garn som vert presentert på handarbeidskafeen. For dei som ynskjer å starte strikkinga på møtet, ta med strikkepinnar i storleik i 1,5 -2 mm. Da kan vi strikke kanten i tveband i lag. På møtet vil vi og vise bilete frå den store bunadsmønstringa som vart arrangert under Nynorske Litteraturdagar i 2014. Der vart modellar med bunader frå ulike tidsperiodar presenterte, og 5 vakre kronebrurer med utstyr frå Årdal, Luster, Vik, Lærdal og Leikanger tok heilt pusten frå forsamlinga.


 sognevotten forside         2015-09-24 19.33.49 Årdalskruna1         Brurepynt Årdal
2 kommentarer:

 1. Kor kan ein få tak i oppskrift til Sognevotten?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ragnhild,
   Sogn Folkemuseum, De Heibergske samlinger sel materialpakkane i museumsbutikken.

   Slett