Årdal husflidslag tel i dag 18 medlemmar. Me held til i "gamle sjukestova" i Røtisvegen 29 i Øvre Årdal, der me leiger to rom.
Etter kvart har me også fått tekjøkken og toalett i same høgda.

Laget har faste arbeidskveldar på onsdagar mellom 18.00 og 20.00. Det er som regel aktivitet både med sølvarbeid og i vevstolane, og oftast er det fleire spøt å sjå. Kaffi og noko å bite i er også fast desse kveldane.

Ta deg gjerne ein tur innom og sjå om dette kan vere noko for deg. Me ynskjer oss fleire medlemmar.

Me ser at me når fleire på Facebook enn her, så me har valt å legge ut all ny info på sida "Årdal husflidslag" der.


onsdag 7. mars 2012

HANDARBEIDSKAFÉ PÅ MUSEET ONSDAG 14. MARS KL. 19.00

 

clip_image002[6]

                      SOGN BUNADNETTVERK

 

clip_image002

 

Pressemeldinga seier:

“Handarbeidskafe på museet om tvebandstrikking.

Sogn Bunadnettverk arrangerer onsdag 14 mars klokka 19 handarbeidskafé på De Heibergske samlinger - Sogn Folkemuseum. Da skal vi øve på tvebandstrikking eller totrådbinding. Denne gamle strikketeknikken med to trådar gir varme og slitesterke plagg. Dei som vil læra må ta med seg ullgarn i to fargar og tunne strikkepinnar.

Sogn Bunadnettverk har som mål at fleire skal strikke ”Lærdalsvotten”. Votten frå 1787 er den eldste norske votten i denne type tvebandstrikk, og har sidan 1877 vore i samlingane til Nordiska museet i Stockholm. Den har vakkert farga broderi på handflata og flossa krage med rutemønster.

På handarbeidskaféen vil Bjørg Hovland gi ei innføring i tvebandstrikking og syne nokre døme på bruk. Vi finn lite av teknikken i museet sine samlingar. Om nokon har døme heime ta dei gjerne med på møtet.

Det vert utlodding, open museumsbutikk og servert kaffe, te og kaker i kaféen. Det er gratis inngang og alle er velkomne.”

 

Desse kveldane på museet er alltid så inspirerande og trivelege. Sogn bunadnettverk gjer ein flott jobb for alle husflidsinteresserte i indre strok. Møt opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar